LK Psychologie Nijmegen, hoogsensitief, hoogbegaafd

Over mij

Psycholoog Nijmegen hoogbegaafdheid, hoogsensitief

Over mij

Nijmegen LK Psychologie

Mijn naam is Lotte Kobossen (1994). Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. Na het afronden van de middelbare school, ben ik Psychologie gaan studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

 

De keuze voor Psychologie stond al vrijwel direct vast. Ik luisterde op de basisschool al graag naar anderen en wilde altijd helpen waar nodig. Dit is in al die jaren niet veranderd! In de derde klas op de middelbare school wist ik dan ook zeker dat het Psychologie moest gaan worden. Na de Bachelor Psychologie volgde de Master-opleiding Gezondheidszorgpsychologie.

 

In 2018 ben ik gaan werken bij een praktijk gespecialiseerd in hoogbegaafdheid. Hier richtte ik mij met name op diagnostiek en behandeling van kind en jeugd (plus gezin) en volwassenen. Hier is mijn passie voor het werken met (hoog)begaafden en hoogsensitieven geboren en kwam ik erachter dat ik zelf hoogbegaafd ben. Dit heeft voor mij veel puzzelstukjes op zijn plek laten vallen.

 

Ik hoop anderen, vanuit die passie, achtergrond (en een beetje eigen ervaringen) te kunnen helpen. Dit doe ik met een mix tussen creatieve therapie, lichaamsgerichte oefeningen en cognitieve gedragstherapie. In begeleiding zullen we vooral kijken naar wat jij nodig hebt en waar jij je comfortabel bij voelt. Dat is voor mij het belangrijkste.

 

Momenteel werk ik ook als zorgcoördinator en (school)psycholoog op een Gymnasium. Hier kan ik veel creativiteit, liefde en plezier in kwijt. In mijn vrije tijd reis, sport en bak ik graag (een combinatie die goed samen gaat!).

Lotte Kobossen psycholoog Nijmegen

Opleidingen

Nijmegen LK Psychologie
  • Bachelor Psychologie (2016)
  • Master Gezondheidszorgpsychologie (2018)
  • Multi Problemgezinnen (2021)
  • Cognitieve Gedragstherapie (2021)
  • Suïcidepreventietraining (Gatekeeper) (2023)
  • SKJ Geregistreerd (1330004452)

Over het logo

Nijmegen LK Psychologie

De bloem in het logo is gebaseerd op een Stephanotis. Mijn opa had vroeger een kwekerij en is destijds bekend geworden door het kweken van deze planten. Deze bloem heeft daarom een speciale betekenis voor mij. De Stephanotis staat symbool voor puurheid, geluk en een nieuw begin. Dit zijn belangrijke waarden, die ik met mijn praktijk uit wil stralen en hoop (samen met jou/jullie) te bereiken. 

Hulp bij hoogbegaafdheid